Μας ελάτε σε επαφή με

Υπεύθυνος : Cherry Gao

Τηλεφωνικό νούμερο : +86 573 82717867

WhatsApp : +8613857354118

Free call

Επίδραση άλλων στοιχείων όπως το πυρίτιο και το άζωτο στις ιδιότητες του ανοξείδωτου

January 12, 2023

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Επίδραση άλλων στοιχείων όπως το πυρίτιο και το άζωτο στις ιδιότητες του ανοξείδωτου

Πυρίτιο

Το περιεχόμενο του πυριτίου στο ωστενιτικό ανοξείδωτο είναι γενικά κάτω από 0,8% - 1,0%. Σαν στοιχείο κραμάτων, ικανοποιημένες σειρές πυριτίου από 2% σε 7% ανάλογα με τη χρήση του. Το πυρίτιο είναι ένα στοιχείο που διαμορφώνει έντονα ferrite. Στο ωστενιτικό ανοξείδωτο, με την αύξηση της περιεκτικότητας σε πυρίτιο, Ferrite δ θα αυξηθεί, μεσομεταλλικές ενώσεις σ που ο σχηματισμός της φάσης θα επιταχύνει επίσης και θα αυξηθεί, έχοντας επιπτώσεις κατά συνέπεια στις ιδιότητες του χάλυβα

Μέσα στη σειρά της κανονικής περιεκτικότητας σε πυρίτιο (κάτω από 1,0%), η αντίσταση διάβρωσης 18% Cr10% ωστενιτικό ανοξείδωτο άνθρακα Νι υπερβολικά χαμηλό στο μέσο νιτρικού οξέος θα βελτιωθεί με τη μείωση της περιεκτικότητας σε πυρίτιο στο χάλυβα.

 

Άζωτο

Σαν στοιχείο ανάμιξης, το άζωτο χρησιμοποιήθηκε στα ωστενιτικά ανοξείδωτα χρώμιο-ΜΝ-ν και χρώμιο-ΜΝ-Νι-ν στο πρώτο στάδιο για να σώσει το νικέλιο. Εκτός από την επίδραση του νικελίου αποταμίευσης, το άζωτο μπορεί σημαντικά να βελτιώσει τη δύναμη του ωστενιτικού ανοξείδωτου μέσω της στερεάς λύσης που ενισχύει χωρίς σημαντικά να βλάψει την πλαστικότητα και την ανθεκτικότητά του. Συγχρόνως, το άζωτο μπορεί επίσης να βελτιώσει την αντίσταση στην ομοιόμορφη διάβρωση, τη διάβρωση διάβρωσης, τη διάβρωση ρωγμών και τη??????????? διάβρωση του χάλυβα. Λόγω της καλής επίδρασης του αζώτου, το ωστενιτικό ανοξείδωτο που αναμιγνύεται με το άζωτο έχει σημειώσει συνεχή πρόοδο και έχει ισχύσει. Η δυνατότητα του αζώτου να διαμορφωθεί ο ωστενίτης είναι ισοδύναμη με τον άνθρακα, περίπου 30 φορές αυτό του νικελίου. Το άζωτο μπορεί να αντικαταστήσει μέρος του νικελίου στο ωστενιτικό ανοξείδωτο, να μειώσει τη ferrite περιεκτικότητα σε στο χάλυβα, να καταστήσει τον ωστενίτη σταθερότερο, και να αποφύγει ακόμη και το μαρτενσιτικό μετασχηματισμό.

Σε μερικά όξινα μέσα, το άζωτο βελτιώνει τη γενική αντίσταση διάβρωσης του ωστενιτικού ανοξείδωτου. Ένα κατάλληλο ποσό αζώτου βελτιώνει επίσης τη??????????? αντίσταση διάβρωσης του ωστενιτικού ανοξείδωτου στο ευαισθητοποιημένο κράτος.

Τιτάνιο και νιόβιο

Στο ωστενιτικό ανοξείδωτο, το τιτάνιο και το νιόβιο προστίθενται κυρίως όπως σταθεροποιώντας στοιχεία για να αποτρέψουν το περιστατικό της ευαισθητοποιημένης??????????? διάβρωσης. Επιπλέον, η αλληλεπίδραση του τιτανίου ή του νιόβιου με άλλα στοιχεία πρέπει επίσης να εξεταστεί. Η συγγένειά τους με το οξυγόνο και το άζωτο είναι επίσης μεγάλη. Αυτοί οι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη στις πρακτικές εφαρμογές.

 

 

Άλλος

Το θείο θεωρείται ως επιβλαβής ακαθαρσία στο ωστενιτικό ανοξείδωτο, και το περιεχόμενό του περιορίζεται σε 0,03% - 0,035%. Η επιβλαβής επίδραση του θείου είναι κυρίως να μειωθεί το thermoplasticity του ωστενιτικού ανοξείδωτου και να επηρεαστεί το καυτό workability του χάλυβα. Η προσθήκη του θείου μπορεί να βελτιώσει την κατασκευασιμότητα του ωστενιτικού ανοξείδωτου. Στην ελεύθερος-κοπή του ωστενιτικού ανοξείδωτου, το θείο θεωρείται ως στοιχείο κραμάτων.

Ο φώσφορος θεωρείται γενικά ως επιβλαβής ακαθαρσία στο ωστενιτικό ανοξείδωτο. Τα πρότυπα ορίζουν ότι το περιεχόμενο του φωσφόρου είναι όχι περισσότερο από 0,035% - 0,045%. Η επιβλαβής επίδραση του φωσφόρου είναι κυρίως να μειωθεί σημαντικά η αντίσταση του ωστενιτικού ανοξείδωτου χρώμιο-νικελίου στις διάφορες συγκεντρώσεις της διάβρωσης νιτρικού οξέος στο στερεό κράτος λύσης και το ευαισθητοποιημένο κράτος.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Εισάγετε το μήνυμά σας

mt@mtstainlesssteel.com
+8613857354118
gkx1229
+86 573 82717867